Vegaaninen tofuviillokki
Arkiruokien keltainen ja kiistelty klassikko viillokki onnistuu hienosti myös vegaanisena. Tuoretofusta tehtynä se on eettistä, maukasta ja aivan yhtä helppoa lapsiperheen arkiruokaa kuin kanasuikaleista tehty vastineensa.
Ainekset
600 g (2 pkt) Mama Mem’s Tuoretofua
4 dl vettä
1 sipuli
1 rkl currya
1 kasvisliemikuutio
1 kynsi valkosipulia
1 dl kookoskermaa
2 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
2 rkl ruokaöljyä
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta valkopippuria
Valmistus
Leikkaa tofu suikaleiksi tai kuutioksi ja paista se öljyssä niin, että pinta rapeutuu hieman. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tofun lyhyesti uunissa. Siirrä tofut sitten sivuun.
Keitä vesi ja liuota kasvisliemikuutio siihen. Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää paistettu tofu sipulien joukkoon, kaada kasvisliemi mukaan ja lisää mausteet. Sekoita. Kaada lopuksi pannulle kookoskerma, lisää joukkoon hienonettu valkosipuli ja keitä hämmentäen kastiketta pari minuuttia. Tarjoile tofuviillokki riisin kanssa.