Tofupihvi, broccolinia
ja appelsiini-maapähkinäkastiketta
Kesäisen kevyt ja ihanan vihreä tofu-kesäkurpitsakeitto hurmaa helppoudellaan. Tuoretofumme on keitossa lähes sellaisenaan, vain pikaisesti keitettynä, joten sen maku on keskeisessä roolissa. Moni tofu ei soveltuisi tällaiseen ruokaan ollenkaan, vaan niiden maku kannattaa peittää maustamalla ja paistamalla. Mama Mem's Tuoretofu sen sijaan on reseptissä ihan elementissään, koska maku on täydellinen.
Ainekset
Tofupihvit:
2 x 300 g paketti Mama Mem’s Tuoretofua
3 tl seesamiöljyä
3 tl soijakastiketta
2 rl rypsiöljyä
3 tl vaahterasiirappia
1 cm pala inkivääriä
Appelsiini-maapähkinäkastike
6 rkl maapähkinäöljyä (myös rypsiöljy käy)
6 valkosipulin kynttä ohuina siivuina
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu, (noin 1 dl)
60 g paahdettuja maapähkinöitä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
Valmistus
Raasta inkivääri ja sekoita se seesamiöljyn, soijakastikkeen, rypsiöljyn ja vaahterasiirapin kanssa marinadiksi. Leikkaa tofu pihveiksi niin, että yhdestä
300 g tofupalasta tulee kaksi pihviä. Sivele tofupihvit marinadilla ja anna maustua 30 min. Anna maustua noin 30 min. Suolaa vielä kevyesti halutessasi. Paista,rypsiöljyssä pannulla molemmin puolin muutamaminuutti.!