Tofua sitruunaruohopesässä
Tiesitkö että sitruunaruohoa voi myös syödä? Vietnamissa tiedetään. Useimmissa resepteissä sitruunaruohoa käytetään esim. maustamaan liemiä ja se saatetaan jopa ohjeistaa poistamaan ennen tarjoilua. Sitruunaruohon luova käyttö on osa tämän reseptimme jujua ja rouskuva ruoho kannattaa myös syödä..
Ainekset
300 g Mama Mem’s Tuoretofua
1 pussi Crisp fried powder mix -jauhetta (Aasia-kaupoista)
3 tankoa sitruunaruohoa
Valmistus
Murskaa sitruunaruohotangot ja revi ne ohuiksi oljiksi. Sekoita sitruunaruoho-oljet Crisp fried powder mix -jauheeseen ja paista sen jälkeen runsaassa öljyssä. Aseta paistetut oljet linnunpesän muotoon lautaselle. Leikkaa tuoretofu noin 3 cm kuutioksi ja pyöritä myös se Crisp fried powder mix -jauheessa. Paista tämän jälkeen tofukuutiot rapeiksi. Asettele tofukuutiot lautaselle, sitruunaruohopesän sisälle.
Koristele annos makusi mukaan esim. tuoreilla yrteillä. Nauti alkuruokana sellaisenaan tai suosikkidippisi kera. Sitruunaruoho-oljet voit syödä yhdessä tofun kanssa.