Tofu-tomaattikeitto

Tomaattikeitto on klassikko, joka toimii aina. Tuoretofumme tuo keittoon herkullisen proteiinitujauksen, joka on enemmän kuin paikallaan vaikka reippaan ulkoilun jälkeen.

Ainekset

Keitto:
Noin 800 g tomaatteja
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen paprika
3 rkl tomaattipyreetä
noin 7 dl kasvislientä
2 tl basilikaa
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa

Tofumuruset:
150–300 g Mama Mem’s Tuoretofua
suolaa
kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistus

Leikkaa tomaattien yläosaan pieni ristiviilto ja laita ne kiehuvaan veteen. Kun tomaattien kuori alkaa rypistyä, nosta ne jäähtymään kylmään veteen. Tämän jälkeen kuori tomaatit ja pilko ne.

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, ja leikkaa paprika kuutioiksi. Lisää oliiviöljyä kattilan pohjalle ja kuullota sipuleita hetki. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon tomaatit ja paprika, jonka jälkeen anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia keskilämmöllä.

Lisää tomaattipyree ja 5 dl kasvislientä ja anna kiehua vielä noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja mausta se suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja basilikalla. Tarvittaessa voit vielä lisätä kasvislientä. Anna keiton vielä hetken kiehua.

Murenna tofu ja mausta se suolalla. Annostele keitto lautasille ja lisää siihen tofumuruset sekä basilika joko kokonaisina lehtinä tai silputtuna. Huom. Sattumia ja proteiinia voit säätää tofun määrällä.

Tarjoile tuoreen leivän kera.