Inkivääritofu
Tuore inkivääri on tärkeä raaka-aine usean Aasian maan keittiöissä. Siksi olikin jo korkea aika tuoda se mukaan myös Tofutorstain resepteihin. Tämä herkullinen inkivääritofu on helppo valmistaa ja siinä on juuri sopivasti myös potkua. Chilin määrää on tietysti lupa oman maun mukaan säädellä.
Ainekset
Mama Mem’s Tuoretofu 300 g
1 rkl soijakastiketta
50 g purjoa (noin viidennes yhdestä purjosta)
½ rkl hienosokeria
1 rkl sienisoijakastiketta (Aasia-kaupoista)
Inkivääriä, peukalonpään kokoinen pala
1 punainen chili
Kasviöljyä paistamiseen
Valmistus
Kuutioi tofu, marinoi se soijakastikkeessa ja paista repeaksi öljyssä. Pilko inkivääri ja chili ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne yhteen. Kuullota purjo ruskeaksi ja lisää joukkoon sokeri sekä sieni-soijakastike. Sekoita sitten mukaan paistetut tofukuutiot. Paista vielä 2 minuuttia ja lisää inkivääri&chiliseos vasta ennen tarjoilua. Tarjoile inkivääritofu riisin ja salaatin kera.