Helpot ja herkulliset tofupullat
Tuoretofumme sopii hienosti käytettäväksi myös murennettuna. Näin tofuun voi sekoittaa hienonnettuja kasviksia, sieniä tai mausteita juuri omien mieltymysten mukaan. Lopuksi sitten vaan paistetaan taikinasta tofupullat tai -pihvit.
Tämä reseptimme sopii mainioksi lähtökohdaksi omille tofupulla-viritelmillesi. Rohkeasti kokeilemaan!.
Ainekset
300 g Mama Mem’s Tuoretofua
1 valkosipulinkynsi
1 pieni salottisipuli
½ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
½ dl korppujauhoja
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl oreganoa
Oliiviöljyä paistamiseen
Valmistus
Murenna tofu ja hienonna sitten valkosipulinkynsi ja sipuli. Sekoita tofumurut ja sipulisilppu joko käsin tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon jauhot ja mausteet ja sekoita käsin valmiiksi taikinaksi. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia pullia. Paista pullat pannulla heilutellen, niin että ne paistuvat kauttaaltaan kullanruskeaksi. Huom. Pannun lämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana, liian kuumalla pannulla pullat jäävät helposti sisältä raaoiksi.
Tarjoile vaikka perinteisen perunamuusin kanssa tai tapas-tyyppisenä naposteltavana.