Bermudan tofukolmiot

Rouskuvan pähkinäiset tofukolmiot katoavat parempiin suihin nopeammin, kuin ehdit vetää bermudashortsit jalkaan. Ne sopivat mainiosti vaikka naposteluun, vaikka parin oluen kaveriksi. Suomen parasta (ja ainoaa) tuoretofua, reilusti pähkinöitä ja juuri sopiva määrä chilin lämpöä, aivan pettämätön makutriangeli!

Ainekset

300 g Mama Mem’s Tuoretofua
1 dl vettä
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl paahdettuja, suolattuja cashewpähkinöitä
1 ½ dl chilimaapähkinöitä
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl valkosipulijauhetta
¼ tl chilijauhetta
¼ tl mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Valmistus

Leikkaa tofu noin puolen sentin paksuisiksi kolmiomaisiksi viipaleiksi ja kuivata ne talouspaperin tai pyyhkeen välissä painellen.

Vispaa vesi ja vehnäjauhot yhteen ja kaada seos matalalle lautaselle. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa ja sekoita murskan joukkoon mausteet. Levitä sitten myös pähkinämurska lautaselle. Pyörittele tofukolmiot ensin jauhoissa ja sen jälkeen pähkinämurskassa.

Paista pähkinöillä leivitetyt tofukolmiot öljyssä paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Tofua kannattaa käännellä pannulla ahkerasti, etteivät pähkinät pala. Tarjoile Bermudan tofukolmiot mahdollisimman nopeasti paiston jälkeen.