mamamemsbanner.jpg
Rapsakkatofu1.jpg
tofubeställ.jpg
mamamemsomossbanner.jpg
mamamemsbanner.jpg

MAMA MEM'S


Lokalt producerad ekologisk färsk tofu
BESTÄLL OM OSS

SCROLL DOWN

MAMA MEM'S


Lokalt producerad ekologisk färsk tofu
BESTÄLL OM OSS

 

MAMA MEM's TOFU

Ekologiska sojabönor, ekologisk ättika, vatten och salt. På de här rena och enkla ingredienserna görs Mama Mem's Tofu i Helsingfors. Vi lägger inte till några tillsatsämnen i vår tofu utan äter den på vietnamesiskt vis – färsk!

Kärlek till god mat har varit Mama Mem´s drivkraft under de mer än tio år hon använt på att utveckla sitt recept. Processen är inte komplicerad, det är den som ger tofun dess rena och färska smak. När grunden är tillräckligt bra, behövs det inga tillsatser eller andra konstigheter.

 
Rapsakkatofu1.jpg

MAMA MEM'S RECEPT


MAMA MEM'S RECEPT


tuoretofu viipaleet.jpg

Kokt/ångkokt tofu

Ingredienser:
Mama Mem’s färsktofu
färsk ingefära
vårlök
socker
olja
sojasås

Skär tofun i tärningar. Skär ingefäran i smala små strimlor. Finhacka vårlök så att de vita och de gröna delarna hålls skilt.

Lägg tofutärningarna i kokande vatten för några minuter.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek först ingefära samt det vita av vårlöken. Tillsätt sojasås och socker. Tillsätt vårlökens gröna delar och stek 2-3 minuter.

Rör ihop tofutärningarna med vårlöks-ingefäran och ångkoka blandningen på nytt eller grädda i 200 grader varm ugn i ytterligare 5 minuter.

Pumpasoppa med Mama Mem’s färsktofu (ca 4 personer)

1 myskpumpa som rostats i ugn
1 stor ugnspotatis
1 morot
vatten
2 schalottenlökar
2 cm ingefära
1 msk Tom ka-paste eller galangal-currypaste, kan utelämnas
några limeblad
en vitlöksklyfta
chili enligt smak
2 dl kokosgrädde
½ msk tamarind / en skvätt limesaft
salt och brunt socker, t.ex. sucanat/rörsocker

kurpitsakeittojatofu2.jpg

Rosta den skalade pumpan i ugn tills den är mjuk. Bryn lök och kryddor i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Tillsätt pumpa, potatis och morot i bitar samt vätskan och koka tills allt är mjukt. Purea soppan och tillsätt vid behov vätska så soppan blir lagom fyllig. Smaka av med kryddor.

TOPPING

Ca 300 g Mama mem’s färsktofu
rivet skal och saft från 1 lime
hackad röd chili
soja (vid behov lite salt)
rikligt med färsk koriander
en liten bit riven ingefära
en skvätt sesamolja
rostade svarta sesamfrön
ett par vårlökar
en skvätt söt chilisås

Smula tofun och tillsätt de finfördelade kryddorna. Tillsätt soja eller salt enligt smak. Servera soppan med en stor klick tofutopping ❤.

Tofu och spenat

Tofujapinaatti.jpg

2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad ingefära eller en liten
bit riven ingefära
1 paket Mama Mem's färsktofu
en påse färsk spenat
sojasås
havre-, mat- eller kokosgrädde enligt smak
olja

Värm upp hackad vitlök i olja i en panna. Tillsätt ingefära och tärnad tofu. Stek tills tofun fått lite färg. Smaksätt med sojasås eller med dina favoritkryddor.

Tillsätt spenat och grädde och låt puttra en liten stund till. Servera med ditt favorittillbehör – favoriten hos oss är korngryn 😋.

tofubeställ.jpg

BESTÄLL MAMA MEM'S TOFU


BESTÄLL MAMA MEM'S TOFU


Frågor?

Kontakta oss på: info@mamamems.fi
 

mamamemsomossbanner.jpg

OM OSS


"Vi på Mama Mem's Tofu tror på autentiska smaker och tillverkar därför vår tofu färsk, precis som i Vietnam."

HEM BESTÄLL

OM OSS


"Vi på Mama Mem's Tofu tror på autentiska smaker och tillverkar därför vår tofu färsk, precis som i Vietnam."

HEM BESTÄLL

 

Vad är Mama Mem's Tofu?

Mama Mem's Tofu är ett familjeföretag baserat i Helsingfors. Vi tillverkar färsk tofu för hand, enligt autentiskt vietnamesiskt recept.

Var kan jag köpa Mama Mem's Tofu?

Flera kvalitetsmedvetna restauranger använder redan Mama Mem's Tofu. Till våra kunder hör bland annat restaurangerna Silvoplee, Omnam och Onda samt den vietnamesiska restaurangen Onam. Mama Mem's Tofu ingår också i Anton&Anton och deras matkasse och säljs i Ekolo och K-affärer. Om du inte hittar vår färska tofu i din butik kan du be butikspersonalen beställa Mama Mem’s Tofu.

Vadå färsk tofu?

De flesta tofusorter som säljs i Norden är anpassade efter dagligvaruhandelns behov. De innehåller tillsatsämnen som förlänger hållbarheten i butikshyllan men som samtidigt förändrar tofuns konsistens och smak. Vi på Mama Mem's tror på autentiska smaker och tillverkar därför vår tofu färsk, precis som i Vietnam. Tofun kan användas mångsidigt i matlagning. När den steks blir den knaprig på ytan men hålls mjuk inuti och konsistensen och smaken håller bra också i grytor och soppor. Färsk tofu suger också effektivt åt sig smaker från kryddor, marinader och buljonger så det blir lätt att variera rätterna. Vår produkt innehåller inga konserveringsmedel och är därför som bäst nyöppnad, även om den kan användas 2-4 dagar efter att förpackningen öppnats. 

Men skadar inte sojabönor naturen och hälsan?

Sojabönsproduktionen kritiseras för att påskynda skövlingen av regnskog i Asien. Vi importerar våra bönor från Frankrike, där de odlas med ekologiska metoder.

Vi använder inte genmodifierade bönor – de jordbrukare vi samarbetar med är certifierat ekologiska. Vi tror på ekologiskt hållbara processer och återanvänder en del av restprodukterna från tillverkningen i andra produkter och som gödsel. Vi söker ständigt nya sätt att minimera det ekologiska avtrycket efter vår produktion och bli mer energieffektiva. Vi har gedigen kunskap också i energi- och miljöteknik.

Hur ska jag tillreda Mama Mem's Tofu?

Mama Mem's Tofu kan ätas precis som den är, stekt i smör eller olja eller tillsatt i en god pho-soppa eller gryta. Kolla gärna in i vår receptbank eller våra Facebook- och Instagramkonton för tips och idéer.

Vem är Mama Mem?

Mem Vu kom till Finland som flykting från Vietnam 1989. Hon har alltid varit passionerat intresserad av matlagning och av ”att mata sin familj och alla andra inom en femtio kilometers radie”, för att använda sonens ord.

Vi lagar Mama Mem’s färsk tofu - var så goda

Vi lagar Mama Mem’s färsk tofu - var så goda

Mems son, Ha Hoang, är vd för Mama Mem's Tofu. Liksom alla i Mem Vus närhet har han vant sig vid att äta god mat. När han träffade sin finländska fru som är vegetarian fick han upp ögonen för vegetarisk kost. Mems tofu blev snabbt ett stående inlägg på familjens matbord, och snart började vänner och bekanta fråga efter tofuleveranser, bland annat en restaurangägare som sedan började servera tofun i sina rätter. Så föddes Mama Mem's Tofu.