Mama Mem’s tofu pakkaus

HYVÄÄ RUOKAA MAMA MEM’S LUOMU tuoreTOFUSTA

Tässä muutama helppo ja hyväksi testattu resepti:

Näin paistat tofun rapsakaksi:

  1. Paloittele tofu. Kuivaa palojen pinta pyyhkeellä.

  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kuivatut tofupalat.
    Paista välillä sekoittaen, kunnes pinta on kauniin ruskea.

  3. Lisää pannulle haluamasi mausteet. Paista vielä hetki.

Syö sellaisenaan tai lisää salaattiin.

Tofu ja juurekset uunissa

Ainekset:
1 paketti Mama Mem’s tofua (á 300 g)
4 kpl porkkana
2 kpl palsternakka
1 kpl punajuuri
3 tl mausteseos kuivattuja yrttejä (timjami, rosmariini, rakuuna...)
1 tl mustapippuri
2 tl soijakastike
1 tl sokeri
Ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljy
0,5 dl vettä

Pinnalle:
Tuoretta lehtipersiljaa

Uunitofu ja -juurekset

Uunitofu ja -juurekset

  • Laita uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen.

  • Paloittele tofu ja kuivaa palojen pinta pyyhkeellä. Paista paloja hetki kuivalla kuumalla pannulla ja lisää sitten öljyä. Paista n. 2 min kunnes tofu saa kauniin paistopinnan.

  • Kuori juurekset. Leikkaa punajuuri pieniksi suikaleiksi, muut juurekset hiukan suuremmiksi paloiksi. Laita juurekset ja tofupalat uunipellille.

  • Sekoita mausteseos mukissa. Levitä seos pellille.

  • Paista uunissa n. 20 - 30 min, välillä sekoittaen.

  • Ennen tarjoilua ripottele pinnalle tuoretta lehtipersiljaa.

Tofunugetit

Ainekset:
600 g Mama Mem’s tuoretofu
2 kpl kananmuna
1-2 rkl soijakastike
1-2 rkl vehnäjauhoja
Maissimuroja
Seesaminsiemeniä
Ripaus mustapippuria

Tofunugetit
  • Leikkaa tofu haluamallasi tavalla nugetin kokoisiksi paloiksi. Kuivaa palat pyyhkeellä.

  • Vatkaa kananmunat, soijakastike ja mustapippuri sekaisin kulhossa. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhoja.

  • Murskaa maissimurot ja laita rouhe ja seesaminsiemenet lautaselle. Pyörittele tofupalasia ensin jauhoissa, seuraavaksi kananmunaseoksessa, ja viimeiseksi seesami-maissirouheessa ja laita ne lopuksi uunipellille leivinpaperin päälle.

  • Paista nugetteja 225 ⁰C uunissa 18 minuuttia

Mama Mem’s kasvis Pho-keitto

Ainekset:

Kasvisliemi:
Porkkanaa / Lanttua / Omenaa tai päärynää / Palsternakkaa / Kaalia / Purjoa / Sipulia / Retikkaa / Vettä

Keitto:
Riisinuudeleita / 300 g Mama Mem’s tuoretofua / Nappiherkkusieniä / Porkkanaa / Retikkaa / Purjoa / Kasvisliemijauhetta / Paistamiseen sopivaa öljyä / Tähtianiksia / Kanelitankoja

Pho-annos:
Lehtikaalia / Kiinankaalia / Thaibasilikaa / Pitkä korianteria / Ituja / Salaattia / Kevätsipulia / Lime / Soijakastiketta / Chilikastiketta

Mama Mems’s Pho-keitto

Mama Mems’s Pho-keitto

Valmistusohjeet:

Kasvisliemi:
Kuori ja paloittele kasvikset. Laita kaikki kasvikset kattilaan ja laske päälle niin paljon vettä, että kasvikset juuri peittyvät eli noin 2 l tai vähän enemmän. Keitä kasvislientä maltillisesti poreillen noin tunti. Siivilöi liemi.

Keitto:
Ota riisinuudeleita jokaiselle syöjälle vähintään 1 levy. Liota lämpimässä vedessä, kunnes sopivan pehmeitä, siivilöi ja jätä odottamaan.

Pilko tuoretofu isohkoiksi kuutioiksi. Paista tofukuutioita öljyssä, kunnes ne ovat hieman ruskettuneet ja nosta ne hetkeksi sivuun. Kuullota samassa öljyssä pilkotut kasvikset ja lisää kasvisliemijauhetta mausteeksi. Lisää nappiherkkusienet ja paistetut tofukuutiot pannulle ja paista hetken.

Paahda kanelitankoja ja tähtianista kuivalla pannulla, kunnes tuoksu on huumaava.

Yhdistä kasvisliemi, kaneli ja tähtianis, tofukuutiot ja kasvikset isoin kattilaan. Lisää kasvisliemijauhetta, suola ja sokeri, hauduta n. ½ tuntia.

Pho-annos: Asettele lautaselle nuudelit, lehtikaali, thai basilika, kuumalla vedellä huuhdellut kiinankaali ja idut. Nosta keittoa kattilasta päälle, lisää soija- ja chilikastiketta maun mukaan, purista tuoretta limeä päälle ja NAUTI.