Mama+Mem's+pakkaus.jpg

HYVÄÄ RUOKAA MAMA MEM’S LUOMU tuoreTOFUSTA

Tässä muutama helppo ja hyväksi testattu resepti:

Näin paistat tofun rapsakaksi:

Paloittele tofu. Kuivaa palojen pinta pyyhkeellä.
Kuumenna öljy pannulla, lisää kuivatut tofupalat
Paista välillä sekoittaen, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Lisää pannulle haluamasi mausteet. Paista vielä hetki.

Syö sellaisenaan tai lisää salaattiin.

Tofu ja juurekset uunissa

ainekset:
tofua 1 paketti á 300 g
porkkana 4 kpl
palsternakka 2 kpl
punajuuri 1 kpl 
mausteseos: kuivattuja yrttejä (timjami, rosmariini, rakuuna...) 3 tl
mustapippuri 1 tl
soijakastike 2 tl
sokeri 1 tl
suola ripaus
rypsiöljy 0,5 dl
vettä 0,5 dl

pinnalle:
tuoretta lehtipersiljaa

Uunitofu ja -juurekset

Uunitofu ja -juurekset

Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen.
Paloittele tofu ja kuivaa palojen pinta pyyhkeellä. Paista paloja hetki kuivalla kuumalla pannulla ja lisää sitten öljyä. Paista n. 2 min kunnes tofu saa kauniin paistopinnan.
Kuori juurekset. Leikkaa punajuuri pieniksi suikaleiksi, muut juurekset hiukan suuremmiksi paloiksi. Laita juurekset ja tofupalat uunipellille.
Sekoita mausteseos mukissa. Levitä seos pellille.
Paista uunissa n. 20 - 30 min, välillä sekoittaen.

Ennen tarjoilua ripottele pinnalle tuoretta lehtipersiljaa.

Hyvää ruokahalua!

Tofunugetit

Ainekset:

Mama Mem’s tuoretofu 600 g
kananmuna 2 kpl
soijakastike n. 1-2 rkl
vehnäjauhoja n. 1-2 rkl
maissimuroja
Sesamin siemeniä
mustapippuria ripaus

1. Leikkaa tofu haluamallasi tavalla nugetin kokoisiksi paloiksi. Kuivaa palat pyyhkeellä.
2. Vatkaa kananmunat, soijakastike ja mustapippuri sekaisin kulhossa. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhoja.
3. Murskaa maissimurot ja laita rouhe ja sesamsiemenet lautaselle. Pyörittele tofupalasia ensin jauhoissa, seuraavaksi kananmunaseoksessa, ja viimeiseksi seesami-maissirouheessa ja laita ne lopuksi uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista nugetteja 225⁰ C uunissa 18 minuuttia

Tofunugetit

Tofunugetit

Mama Mem’s kasvis Pho-keitto

Ainekset:

Porkkanaa, Lanttua, Omenaa/päärynää, Palsternakkaa, Kaalia, Purjoa, Sipulia, Retikkaa
*
Riisinuudeleita
*
Mama Mem’s tuoretofua 300 g
Nappiherkkusieniä, Porkkanaa, Retikkaa, Purjoa, Kasvisliemijauhetta, paistamiseen sopivaa öljyä
*
Tähtianiksia, Kanelitankoja
*
Lehtikaalia, Kiinan kaalia, Thai basilikaa, Pitkä korianteria, Ituja, , Salaattia, Kevätsipulia, Lime,, Soijakastiketta, Chilikastiketta

Pho.jpg

Valmistusohjeet:

Kasvisliemi: Kuori ja paloittele kasvikset.
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja laske päälle niin paljon vettä, että kasvikset juuri peittyvät eli noin 2 l tai vähän enemmän.
Keitä kasvislientä maltillisesti poreillen noin tunti. Siivilöi liemi.

Keitto: Ota riisinuudeleita jokaiselle syöjälle vähintään 1 levy. Liota lämpimässä vedessä, kunnes sopivan pehmeitä, siivilöi ja jätä odottamaan.
Pilko tuoretofu isohkoiksi kuutioiksi. Paista tofukuutioita öljyssä, kunnes ne ovat hieman ruskettuneet ja nosta ne hetkeksi sivuun. Kuullota samassa öljyssä pilkotut kasvikset ja lisää kasvisliemijauhetta mausteeksi. Lisää nappiherkkusienet ja paistetut tofukuutiot pannulle ja paista hetken.
Paahda kanelitankoja ja tähtianista kuivalla pannulla, kunnes tuoksu on huumaava.
Yhdistä kasvisliemi, kaneli ja tähtianis, tofukuutiot ja kasvikset isoin kattilaan. Lisää kasvisliemijauhetta, suola ja sokeri, hauduta n. ½ tuntia.
Pho-annos: Asettele lautaselle nuudelit, lehtikaali, thai basilika, kuumalla vedellä huuhdellut kiinankaali ja idut. Nosta keittoa kattilasta päälle, lisää soija- ja chilikastiketta maun mukaan, purista tuoretta limeä päälle ja NAUTI.