Mikä on Mama Mem's?

Mama Mem's on helsinkiläinen perheyritys. Valmistamme tuoretta tofua käsin aidon vietnamilaisen reseptin mukaan.

Mistä voin ostaa Mama Mem's Tuoretofua?

Useat laatutietoiset ravintolat ovat jo löytäneet tofumme, ja sitä käytetään muun muassa kasvisravintoloiden Silvopleen, Ondan ja OmNamin sekä vietnamilaisen ravintolan Onamin annoksissa. Mama Mem's Tuoretofua saa myös Ekolosta, Anton&Antoneista, (myös Anton&Antonin tilattavissa ruokakasseissa) ja useista K-kaupoista. Voit pyytää K-kauppiastasi tilaamaan tuoretofuamme, mikäli vakikauppasi ei pidä Mama Mem’s Tuoretofua vielä jatkuvasti hyllyssä.

Miksi tuoretta tofua?

Suurin osa Pohjoismaissa myytävistä tofuista on valmistettu päivittäistavarakaupan tarpeisiin, ja ne sisältävät lisäaineita, jotka toki pidentävät tuotteiden säilyvyysaikaa, mutta samanaikaisesti muuttavat niiden koostumusta ja makua. Me Mama Mem'sillä uskomme aitoihin makuihin ja panostamme niihin, eli tuotamme aitoa vietnamilaistyylistä tuoretofua. Ominaisuuksiensa ansiosta tofuamme voidaan käyttää monipuolisesti ruuanlaitossa: paistettuna tofu saa rapean pinnan, mutta sisus säilyy pehmeänä, ja patoihin tai keittoihin lisättynä se säilyttää makunsa ja koostumuksensa. Valmistustavasta riippumatta Mama Mem's Tofu imee itseensä makuja mausteista, marinadeista ja liemistä, joten kokemattomankin kotikokin on helppo onnistua sen maustamisessa. Koska tuotteemme ei sisällä säilöntäaineita, se on parhaimmillaan juuri avattuna. Toki jääkaapissa säilytettyä tuoretofua voi käyttää 2 - 4 päivää pakkauksen avaamisesta.

Me teemme Mama Mem’s tuoretofun - olkaa hyvät

Me teemme Mama Mem’s tuoretofun - olkaa hyvät

Eivätkö soijapavut vahingoita luontoa ja terveyttä?

Soijapapujen tuotannon kritisoidaan nopeuttavan Aasian sademetsien tuhoutumista, me emme halua toimia näin, joten me ostamme soijapapumme Ranskasta, jossa ne viljellään luonnonmukaisesti. Emme käytä tofumme valmistukseen muuntogeenisiä soijapapuja ja yhteistyöviljelijämme ovat luomusertifioituja. Uskomme kestäviin prosesseihin ja käytämme esimerkiksi osan tofun valmistuksessa syntyviä sivutuotteita toisissa tuotteissamme ja osan lannoitteena. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja, joilla saamme minimoitua tuotantomme ekologista jalanjälkeä ja kehitettyä toimintojamme yhä energiatehokkaammiksi. Meillä on vahvaa osaamista laadukkaan ja tuoreen tofun valmistuksen lisäksi myös ympäristö- ja energiatekniikan aloilta.

Kuinka valmistan Mama Mem's tuoretofun?

Mama Mem's Tofua voi syödä sellaisenaan, öljyssä tai voissa paistettuna, haudutettuna tai esimerkiksi pho-keitossa ja padoissa. Katso lisää vinkkejä ja ideoita reseptipankistamme, facebookista tai Instagramista.

Kuka on Mama Mem?

Mem Vu tuli pakolaisena Suomeen Vietnamista vuonna 1989. Intohimoisena ruuanlaittajana Mama Mem oli sitä mieltä, että ruoan kautta hänen lapsensa ja läheisensä pääsisivät parhaiten osaksi vietnamilaista kulttuuria. Ha Hoang, Mama Mem’s Oy:n toimitusjohtaja ja Memin poika sanookin äitinsä halunneen ruokkia hyvin sekä perheensä että kaikki muutkin viidenkymmenen kilometrin säteellä. Kun Ha tapasi suomalaisen vaimonsa, joka on kasvissyöjä, alkoi myös häntä kasvipainotteinen ruokavalio kiinnostaa.

Kuten muidenkin perinteisten vietnamilaisten ruokien myös tofunsa reseptiä Mama Mem hioi vuosia. Usein pöydässä istui vieraita ja kohta moni kysyikin, voisiko tuoretofua ostaa myös omaan käyttöön. Seuraavaksi yksi ystävistä pyysi saada kokeilla Mama Mem's Tuoretofua ravintolansa annoksissa. Ja koska tuoretofu tuntui maistuvan kaikille, päätti Ha perustaa tehtaan Helsinkiin. Niin syntyi Mama Mem's Oy.